web analytics
5x manieren om geld te besparen | DailyDazzle.nl
Lifestyle Global-Writings.com  

5x simpele manieren om geld te besparen

In het artikel van vandaag leek het me leuk om jullie een aantal tips mee te geven om geld te besparen. Tips waar ik de laatste twee jaar steeds meer mee bezig ben, omdat ik niet extreem veel geld verdien met mijn huidige baan (en omdat ik nog steeds full time naar school ga), en ik wel gewoon grote reizen wil kunnen maken. Dat gaat natuurlijk niet zomaar en moet ik goed op de kosten letten. Die bespaartips ga ik in het artikel van vandaag dan ook met jullie delen! 

Gebruik bespaar apps zoals Spendee

Er zijn een heleboel apps die je kunnen helpen om makkelijk geld te sparen. Zo heb je bijvoorbeeld de app Spendee, waarmee je handig bij kunt houden waar al je geld naartoe gaat. Je kunt invullen wat je maandelijks hebt verdiend, hoeveel je hebt uitgegeven en waaraan je dit hebt uitgegeven. Zo heb je een overzicht van waar maandelijks al je geld naartoe gaat en zo kun je er beter op letten om geld te besparen. Gaat bijvoorbeeld al je geld uit naar uiteten, probeer dat dan eens wat minder te doen. Of ga op goedkopere plekken eten. Geef jezelf een budget wat je per maand mag uitgeven aan bepaalde dingen, zoals kleding, eten of wat dan ook. Dat maakt het makkelijker om geld te sparen.

Gebruik geen creditcard 

Met een creditcard neig je dingen te kopen waarvoor je het geld helemaal niet hebt. Want ook al sta je op je lopende rekening in de min, met je creditcard kun je dingen blijven kopen, zelfs al heb je daar het geld helemaal niet voor. En dat is gevaarlijk. Daarom is mijn tip om vaker contant te betalen. Zo besef je beter hoeveel geld je nu eigenlijk uitgeeft omdat je het ook daadwerkelijk in je handen hebt gehad. En krijg je dan muntgeld terug, dan kun je dat weer gebruiken voor tip nummer 5! 

5x manieren om geld te besparen | DailyDazzle.nl

Neem een sim only abonnement

Het is natuurlijk erg verleidelijk om iedere keer wanneer die nieuwe iPhone of Samsung uitkomt er eentje te kopen. En dat terwijl je oude telefoon eigenlijk nog gewoon goed werkt. Ik snap dat het verleidelijk is, maar het kost je ontzettend veel geld, onnodig. Een hele goede tip is daarom om een sim only abonnement te nemen in plaats van een hele nieuwe telefoon te kopen. Ik heb ongeveer vier jaar een iPhone 6 gehad en ben sinds kort overgestapt naar de iPhone X. Ja, de nieuwe iPhone is uit maar ik ben nog lang niet op deze telefoon uitgekeken. Je hebt bij Ben bijvoorbeeld al een sim only abonnement met bellen & internetten vanaf €6,50!

Verkoop spullen die je niet meer gebruikt

Iets wat ik zelf ook meer moet gaan doen, is het verkopen van spullen die je niet meer gebruikt. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat ik een heleboel spullen heb. Oók een heleboel spullen die ik eigenlijk minder vaak gebruik dan ik van tevoren dacht. Ze liggen eigenlijk alleen maar in de weg en nemen veel plek in beslag. Mijn kledingkast puilt uit en de helft van de kleren draag ik eigenlijk toch niet (vaak). Wat is het nut er dan van om ze te hebben? Toch vond ik het altijd wel een dingetje om daar afstand van te doen. Maar geloof me: uiteindelijk lucht het echt op! Je hebt er wat geld voor verdient en je hebt weer ruimte vrij in die voorheen overvolle kast!

Vier jaar geleden zijn mijn ouders, broer en ik verhuisd en we hebben nog steeds onuitgepakte dozen op de zolder staan. Dat betekent dat er spullen in zitten die we vier jaar lang niet nodig hebben gehad. Wat is het nut er dan van om die spullen te houden? Als je ze zo lang niet nodig hebt gehad, zal je ze waarschijnlijk ook nooit meer écht nodig hebben. Een hele goede reden dus om die dozen eens uit te pakken en de inhoud ervan te verkopen! Zo verdien je er lekker wat geld mee, wat je vervolgens lekker op je spaarrekening kunt zetten!

Doe muntgeld in een spaarpotje

Een tip die zeker de moeite waard is, is om al je kleingeld in een spaarpotje te stoppen. Mijn moeder doet dit zelf ook dus die kan zich helemaal in deze tip vinden. Ook al is het iedereen keer maar 20 cent, uiteindelijk heb je bijvoorbeeld aan het eind van het jaar toch heel wat geld in het spaarpotje zitten. Daar kun je dan weer wat leuks voor kopen of op je spaarrekening zetten.

Shop tweedehands kleding

Of je nu naar een kringloopwinkel gaat, kleren wisselt met je bestie of zus, of leuke items scoort via apps als bijvoorbeeld United Wardrobe, dit zijn allemaal leuke manieren om geld te besparen. Je hoeft niet altijd nieuwe items te scoren om een kledingkast vol leuke kleding te hebben. En kleren die je zelf niet meer draagt kun je ook weer via marktplaats, United Wardrobe of Vinted verkopen!

Een laatste tip die ik kan geven is om in de vakantie gewoon lekker thuis te blijven. Sommige mensen vinden dat niet erg, maar ik daarentegen wil het liefst zoveel mogelijk reizen maken in een jaar. Daarom zet ik hem er niet neer als een officiële tip omdat als ik ergens geen geld op wil besparen, het mijn vakanties zijn. Het liefst geef ik het hele jaar helemaal geen geld uit, zodat ik de mooiste reizen kan maken in de zomer. Voor mij is een staycation dus niet echt een oplossing. Ik weet het, het is een luxeprobleem.

Dit zijn de belangrijkste tips die ik jullie wil meegeven. Heb jij nou zelf ook nog een goede tips, laat die dan zeker even achter in de comments hieronder. Ik kan ze zelf namelijk  ook nog steeds hard gebruiken!

Bedankt voor het lezen!

1 Comment

  1. Heidi

    Zijn vooral goeie tips.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.