web analytics
Nadelen uit huis gaan - DailyDazzle.nl
Lifestyle Global-Writings.com  

5x Nadelen van uit huis gaan

Sinds mijn achttiende woon ik ‘’op mezelf’’ en intussen word ik alweer bijna twintig. Ik kan me nog goed herinneren waar ik toen, en nu eigenlijk nog steeds, tegen aan loop bij het hebben van een eigen huisje. Want ja, om eerlijk te zijn is het toch wel even wennen om geen ouders meer om je heen te hebben die je bij van alles en nog wat helpen. Stiekem hielpen zij mij bij veel meer dan dat ik zelf in de gaten had, al geef ik dat niet graag toe. Vandaar dat ik 5 nadelen van uit huis gaan met jullie ga delen!

1

Je ouders ruimen niets meer voor je op. Dat betekent dat wanneer je zelf rommel maakt, het er blijft liggen totdat je het zelf weer opruimt. Serieus, ik wist niet dat ik zoveel rommel maakte..

2

Je moet zelf koken. Ten eerste ben ik geen keukenprinses. Ik vind koken saai en wil er daarom ook zo min mogelijk tijd aan besteden. En daarnaast heb ik áltijd eten over. Voor één persoon koken zóóó moeilijk!

3

Niemand herinnert je eraan als je weg moet. Afspraken bij de tandarts of schoonheidsspecialiste vergeet ik regelmatig omdat niemand me eraan herinnert dat ik daarheen moet. Normaal was mijn moeder mijn lopende agenda, nu moet ik het toch echt met mijn eigen hersenen doen.

4

Wanneer je denkt een vrije dag te hebben, maar je toch weer tienduizend dingen in het huishouden moet doen. Poetsen, stofzuigen, opruimen, het moet allemaal gedaan worden in die ene vrije dag omdat ik op schooldagen vaak geen tijd heb om ze te doen. Zeg maar doei tegen je vrije dag..

5

Als je in bed ligt begin je je zorgen te maken over van alles en nog wat. Heb ik de deur wel gesloten? Heb ik de verwarming wel uitgezet? En de ramen dichtgedaan? Als ik dit niet allemaal heb gecheckt doe ik geen oog dicht. En ondertussen zijn we weer een half uur verder. 

En ja, er zijn natuurlijk ook een heleboel voordelen aan op jezelf wonen. Misschien dat ik daar ook nog wel een keer een artikel over schrijf. Laat even weten in de comments of jullie daar überhaupt op zitten te wachten! Maar dit waren de nadelen van uit huis gaan.

Wil je meer persoonlijke artikelen zoals deze lezen? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

8 thoughts on “5x Nadelen van uit huis gaan

 1. Wanda

  Oh, dat brengt zeker wel herinneringen boven! Ja, ik vond het vooral wel wennen dat je na een lange werkdag thuis komt en dan gewoon alles nog moet doen in de zin van boodschappen, koken en dergelijke. Dat vond ik zeker in het begin erg tegenvallen.

 2. Jannike

  Haha, het opruimen vind ik niet zo erg. Maar alleen voor jezelf koken vind ik ook echt verschrikkelijk. Ik kook veel liever voor twee.

 3. Stefaan BlogVivant

  haha die struggles had ik ook als ik net alleen woonde 🙂 nu gelukkig wat geruster 🙂

 4. Nicole Orri

  Ik vind dit erg leuk om te lezen, als moeder : ) Mijn oudste twee gingen vorig jaar het huis uit, en ik vind het leuk om eens te lezen waar je dan zoal tegenaan kunt lopen.

 5. Sofie Vanden broeck

  haha, mijn ouders ruimden nooit mijn spullen op! Vind het maar normaal dat je dat zelf doet 🙂

 6. Custodia Chineva

  Hahah zo herkenbaar, maar gelukkig wen er aan.. het komt helemaalngoed

 7. Jouvence

  Erg leuk en herkenbaar om te lezen! Ik vind vooral de kosten een groot nadeel en het huishouden 😉

 8. Elke

  Oh, ja zo herkenbaar dit! Leuk om te lezen & dat komt allemaal wel goed hoor! 🙂

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.