web analytics
Ctrl Alt Delete - Tamara Haagmans | Young Adult | Global-Writings.com
Home Global-Writings.com  

Recensie | Ctrl Alt Delete – Tamara Haagmans

Ctrl Alt Delete - Tamara Haagmans | Young Adult | Global-Writings.com

Titel: Ctrl alt delete

ISBN: 9789082686166

Auteur: Tamara Haagmans

Taal: Nederlands 

Genre: Young Adult

Aantal Pagina’s: 197

Verschenen: Juni 2018

Uitgeverij: Kabook uitgevers

Leesduur: 5-6 uur 

Over het boek 

Lily werd als kind behandeld voor non-hodgkin, en moest daardoor noodgedwongen stoppen met dansen. Na een lang behandeltraject wordt Lily genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op en na jaren hard werken komt haar wens uit: ze mag dansen in de videoclip van Unity, een van de hotste boybands op aarde!

Ze ontmoet Jim, gameontwerper, en samen moeten ze werken aan haar clip. Jim blijkt een irritante kwal, die het bloed onder Lily’s nagels vandaan haalt. Toch krijgt Lily gevoelens voor hem, als ze een andere kant van hem ontdekt en ziet hoe hij zich inzet voor kinderen in het ziekenhuis. Langzaam maar zeker groeien ze naar elkaar toe. Het leven lijkt Lily eindelijk toe te lachen. Tot dat vreselijke moment…

Mijn mening

Ctrl alt delete was een boek waar ik heel erg in moest komen. Toch wilde ik dit boek graag uitlezen omdat de omschrijving op de achterkant van het boek me heel erg aanspraken. Op het begin waren er best wat dingen onduidelijk en werden veel zaken niet heel duidelijk omschreven. Soms liepen zaken niet goed in elkaar over of gedroeg Lily, de hoofdpersoon, zich opeens heel vreemd. Hier en daar vond ik ook wat spelfouten of gezegdes die niet helemaal klopten. Daardoor kostte het me wat moeite om van het boek te genieten. 

Maar ik was vastberaden om het boek uit te lezen. Dit boek deed me namelijk wel een beetje denken aan één van mijn favoriete boeken, namelijk The Fault in our Stars. En ook omdat de omschrijving van het boek zo mooi was wilde ik niet stoppen met het boek. Er was toch iets aan dit boek waardoor ik het ook uit wilde lezen en wilde weten hoe het verder zou aflopen. En daar heb ik zeker geen spijt van! 

Originaliteit

Vond ik het verhaal origineel? Ja, zeker. Het liefdesleven en de dingen die daarin gebeuren zijn wel voorspelbaar, maar alles daaromheen vind ik wel heel origineel. Ook zat er een flinke dosis humor in het boek, ook al gaat het over zo’n serieus onderwerp. Dat alles maakt het boek een stuk leuker om te lezen! 

Hoe verder het verhaal vorderde, hoe beter het boek werd. Ik vond dat alles beter werd omschreven en de emoties werden veel beter overgebracht. Pas later in het boek ging ik ook pas meer meeleven met de personages, maar dat heeft echt wel even geduurd. Ik denk dat er voor veel mensen ook een stukje herkenning in dit boek zit, wat het boek ook zeker beter maakt. Ik ben ontzettend blij dat ik het boek uit heb gelezen want het einde was prachtig. Daar kreeg ik het zelfs even moeilijk, iets wat ik niet vaak heb bij het lezen van boeken. 

Al met al krijgt Ctrl alt delete een rating van 3,5 ster! 

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Ctrl Alt Delete is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book en als Paperback. Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.