web analytics
5x Gear die ik gebruik met bloggen | Global-Writings.com
Bloggen Fotografie Home Lifestyle Global-Writings.com  

5x Gear die ik gebruik voor mijn blog – Case Logic

5x Gear die ik gebruik met bloggen | Global-Writings.com

Ondertussen blog ik alweer een paar jaar en in die heb ik veel verschillende producten gebruikt. Denk aan: camera’s, computers, maar ook tassen, notebooks en noem maar op. In dit artikel leek het me leuk om met jullie te delen welke producten ik tot op de dag van vandaag nog steeds gebruik! Of jij nou zelf regelmatig blogt, op zoek bent naar een goede, betaalbare camera om te starten met fotografie of omdat je op zoek bent naar een fijne rugzak of goed beschermende laptoptas, dan heb je zeker wat aan het lezen van dit artikel! 

MacBook Pro

Het allereerste, en misschien ook wat het allerbelangrijkste als je zou willen gaan bloggen, is het hebben van een laptop. Ik gebruik mijn MacBook Pro hiervoor heel veel. Het bewerken van foto’s die ik heb gemaakt voor mijn blog, het schrijven van teksten, het doen van aanpassingen op mijn website, noem maar op. Overal heb je je laptop of computer voor nodig! 

Canon 1200D 

Al vanaf het begin gebruik ik mijn Canon 1200D voor het schieten van de foto’s voor mijn blog. Ondertussen heb ik die camera alweer een jaar of 7, zeker wel, en hij doet het nog steeds goed! Ik merk wel dat ik nu meer richting het professionelere fotograferen wil, dus dan wordt het misschien wel tijd om een nieuwe camera aan te schaffen. Maar mocht je beginnen met een blog en/of fotografie, dan is het super goed om met deze camera te beginnen. Want buiten dat het gewoon een goede camera is, is hij ook nog eens goed betaalbaar voor een spiegelreflex! 

Tijdens het opzoeken van een linkje naar dit product kwam ik erachter dat deze camera helaas niet meer leverbaar is. Ben je op zoek naar een goed alternatief? Dan is dit ook een goede Canon spiegelreflexcamera in dezelfde prijsklasse, van dezelfde kwaliteit!

Adobe Lightroom

Niet alle foto’s zijn (helaas) meteen zoals je had gehoopt of verwacht. Hier en daar kun je met Lightroom de kleuren of vlekjes aanpassen. Is je foto’s iets te donker uitgevallen? Of is hij juist overbelicht? Dat kun je allemaal gemakkelijk aanpassen via Adobe Lightroom. Het enige nadeel is dat dit een betaald programma is, en dat deze ook nog eens best wel prijzig is. Omdat ik zelf grafisch vormgever ben heb ik de Adobe programma’s standaard op mijn computer en laptop staan, maar heb je dat niet dan snap ik dat dit misschien een wat te prijzige optie is. Maar gelukkig zijn er alternatieven! 

Wil je overigens wél graag gebruikmaken van Adobe, dan is het ook mogelijk om Lightroom los aan te schaffen, of in combinatie met Photoshop. Zo’n combinatie is ideaal voor bijvoorbeeld fotografen of bloggers die hun foto’s willen bewerken. Mocht je daar interesse in hebben, klik dan hier om de prijzen te bekijken.

Alternatieven van Adobe Lightroom 

Ik moet zeggen dat ik niet zoveel goede bewerk programma’s weet op de computer. Wel zijn er een aantal goede te vinden in de App Store. Voorbeelden zijn: Snapseed en Enlight, welke naar mijn weten allebei gratis zijn. En er zullen er vast nog zoveel meer te vinden zijn! 

Een goede planner, to do list of agenda.

Voordat ik kan beginnen aan mijn dag, vind ik het fijn om een planner in te vullen waarop ik de dingen zet die gedaan moeten worden. Ik kan er namelijk niet tegen als ik alles moet onthouden, want daardoor vergeet ik de helft. Een goede planner is daarom zeker aan te raden! Niet alleen voor het bloggen, maar gewoon om wat minder chaotisch in je hoofd te zijn in het dagelijks leven. Het lijkt me super leuk om zelf een keer zo’n planner te ontwerpen. Wanneer dat het geval is, zal ik dit hier zeker even delen! 

Maar op het moment gebruik ik zelf graag mijn agenda. Deze heb ik speciaal gekozen omdat ik er veel ruimte is om het nodige op te schrijven, en omdat hij er gewoon ontzettend mooi uitziet. Wil je graag een planner/to do list online, dan zou ik graag voor Trello of Asana.

Goede bescherming van van je waardevolle spullen met Case Logic! 

Regelmatig vind ik het leuk om in een nieuwe omgeving te werken, dus ga ik bij collega-bloggers langs, of bivakkeer ik met mijn laptop in een leuk café of lunchroom. Omdat je dan al je waardevolle spullen meeneemt, is het natuurlijk wel belangrijk om deze goed te beschermen. Het zou zonde zijn als één van je spullen zou sneuvelen. Van Case Logic ontving ik daarom een aantal prachtige producten die me daarbij helpen! 

Allereerst ontving ik een handig tasje waarin ik mijn kabels kwijt kan. Ook is hij super handig voor je powerbank, EarPods of een harde schijf voor wanneer je niet teveel bestanden op je laptop wilt hebben. 

Daarnaast heb ik deze laptophoes uitgezocht. Ook ontzettend handig om mee te nemen en er zit zelfs een apart vak in voor je kabels, muis en muismat. Ideaal! 

Het derde en laatste item dat ik van Case Logic ontving was deze rugzak. De rugzak heeft een aantal verschillende vakken waar je al je spullen in kwijt kan. Laatst nam ik hem mee naar een vriendin toen ik daar ging werken, en er paste zóveel in! Mijn laptop, iPad, camera met extra lens en alles wat ik ook maar nodig kon hebben. Het paste er zonder moeite in. En dan zit hij ook nog eens zo lekker! Zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen naar deze producten. 

Case Logic Rugzak | Global-Writings.com

De meest gebruikte producten

Dat was het alweer voor dit artikel! Dit zijn de voornaamste dingen die ik gebruik voor mijn blog. Er komen natuurlijk nog wel wat online dingen bij kijken, maar dat zijn de fysieke producten waarvan ik iedere dag gebruikmaak. Heb je interesse in één van deze producten, dan zal ik ze zeker even voor jullie linken. Daarnaast wil ik Case Logic bedanken voor het opsturen van deze mooie producten! 

Heb je nog ergens vragen over, of wil je graag een artikel zien waarin ik je vertel welke online producten ik gebruik voor mijn blog, laat dat dan zeker even weten in een reactie hieronder! 

Bedankt voor het lezen! 

*Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen en affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.