web analytics
DIY Maak je eigen marmeren tafeltje - DailyDazzle.nl
Creatief Global-Writings.com  

DIY | Maak je eigen marmeren tafeltje!

De laatste tijd ben ik weer volop bezig geweest met het maken van leuke DIY’s en al een tijdje wil ik graag een marmeren tafeltje. Maar zoals je waarschijnlijk al weet ben ik een student, heb ik dus niet veel te besteden, en zijn marmeren bijzettafeltjes belachelijk duur. Nu was ik een aantal dagen terug bij de action en zeg ik een leuk, klein bijzettafeltje staan voor €6,49. Vervolgens ben ik doorgereden naar de Karwei waar ze toevallig marmerfolie hadden. Die heb ik twee rollen meegebracht in het wit en in het zwart. Hier kun je dus echt super leuke tafeltjes van maken! En ik ga je vertellen hoe.

1. Knip de marmerfolie af op de juiste lengte

Het tafeltje bestaat uit aparte onderdelen. Het blad leg je op tafel neer en vervolgens meet je hoeveel folie je ongeveer nodig hebt voor de bovenkant van het blad en de zijkanten. Schat wat ruimer zodat je zeker niet te weinig hebt. De onderkant van het blad hoef je niet te beplakken met marmerfolie, tenzij je dat zelf natuurlijk wilt. Dat maakt het wel een stuk moeilijker.

2. Knip het rond, zodat je geen hoeken meer hebt.

Dit hoeft niet op de centimeter precies te gebeuren, ook dit is schatten. Wel moet je zorgen dat het zowel over de gehele bovenkant en de zijkanten past. Deze stap hoef je alleen te doen op het moment dat je, zoals in mijn geval, een rond tafeltje hebt. Natuurlijk hoef je dat niet te doen als je een vierkant tafeltje hebt, wat het een stuk makkelijker maakt.

3. Zorg dat de bovenkant van het blad helemaal ontdaan is van stof en viezigheid.

Zodra je dit niet doet zullen er bubbeltjes onder het folie komen en dat willen we natuurlijk niet. Op het moment als er veel bubbeltjes onder het folie zitten, gaat het er een stuk nepper uitzien. En je wil het natuurlijk zo echt mogelijk maken. Daarom is deze stap heel belangrijk.

4. Haal de beschermlaag van de folie af en plak deze op het blad.

Je kunt dit natuurlijk op twee manieren doen. Ik heb de folie op de tafel neergelegd en vervolgens het blad op de kop erop gelegd, maar je kunt er ook voor kiezen op het blad op tafel neer te leggen en de folie er dan op te plakken. Dit is iets minder handig omdat de randjes dan aan de tafel kunnen plakken.

5. Gebruik een pasje of iets dergelijks om de luchtbellen eronderuit te halen.

De folie zal er niet meteen strak omheen zitten. Zorg daarom dat je een pasje hebt waardoor je de bubbels naar de zijkanten kunt duwen zodat deze verdwijnen. Je zult de bubbels niet helemaal weg krijgen maar het valt niet op als er nog een paar kleine bubbels zitten.

Heb je wel eens een plastic folie op het scherm van je telefoon geplakt? Meestal gebruik je dan ook iets scherps op de luchtbellen eronderuit de duwen. Hier doe je eigenlijk hetzelfde. 

6. Knip de folie na iedere cm een stukje in.

Heb je zo ongeveer alle bubbels eronderuit? Begin dan met het inknippen van de folie. Ook dit hoef je alleen te doen op het moment dat je een rond tafeltje hebt. Waarom je dit moet doen? Anders zal de folie er niet strak omheen komen te zitten. Er gaan dan vouwen ontstaan en dat ziet er niet mooi uit. Deze stap duurt het langst van allemaal omdat je hier secuur te werk moet gaan.

Wanneer je dit gedaan hebt is je tafeltje af! Of nouja, dat ligt er eigenlijk aan of de poten al aan je tafeltje zaten. In mijn geval moest ik de poten er nog indraaien en heb ik er zelf voor gekozen om deze eerst in een andere kleur te verven. Eerst waren de poten licht eiken, wat er heel nep en goedkoop uitzag. Daarom heb ik ervoor gekozen om de poten van mijn wit marmeren tafeltje ook wit te maken, hier ben ik alleen nog niet heel tevreden over. Het kan dus nog zijn dat ik dit ga veranderen, alleen weet ik nog niet zo goed in welke kleur ik hem dan wél mooi zou vinden. Ik had ze van tevoren ook al grijs gemaakt maar dat was helaas ook geen succes. Voor het zwarte marmeren tafeltje heb ik gekozen voor een zwarte kleur op de poten. Ook hier ben ik nog niet 100% tevreden over dus wie weet zal ik ook deze gaan veranderen. Hieronder zie je in ieder geval een aantal foto’s van hoe de tafeltjes eruit zijn komen te zien nadat ik deze stappen heb doorlopen!

Heb je nou helemaal zin gekregen om ook zo’n marmeren tafeltje te gaan maken met behulp van deze DIY, stuur ons dan zeker het resultaat via Instagram of Twitter!

Bedankt voor het lezen!

6 thoughts on “DIY | Maak je eigen marmeren tafeltje!

 1. […] DiY: Maak je eigen marmeren tafeltje – […]

 2. Laura | I scream beauty

  Knap gedaan! Ik denk niet dat het mij zou lukken, haha. Ben niet zo handig!

 3. Yousra Yasmine

  Wat een leuke diy! Dit ga ik zeker een keer proberen!

 4. Nadia

  Wat leuk! Ik bem zelf niet zo’n marmer fan, maar het idee is natuurlijk ook met iets anders uit te voeren 😉

 5. Shirley

  Supergaaf een tafel zo van marmer

 6. Lianne

  Wat leuk! Ik wil nog graag nepmarmer voor mijn fotografie!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.