web analytics
Manucurist bird of paradise - green nail lacquer - Goodiebox Juli - Wear your pride | DailyDazzle.nl
Beauty Body Global-Writings.com  

Review | Manucurist Green Nail Lacquer

Een tijdje terug was er in de goodiebox van de maand juli deze prachtige kleur nagellak te vinden van het merk manucurist. Heb je dat artikel nog niet gelezen en wil je dit alsnog doen? Klik dan hier. Ondertussen heb ik even de tijd gehad om het product te testen en in dit artikel ga ik mijn ervaringen met jullie delen. Zo weten jullie of hij de moeite waard is of dat je beter je geld aan een andere nagellak kunt besteden. Het zou natuurlijk zonde zijn als je je geld uitgeeft aan een product die het uiteindelijk toch niet waard is!

Voordat ik direct doorga naar mijn mening, wil ik eerst wat meer informatie delen. Lees daarvoor dus snel verder! 

Over het merk 

Omdat Manucurist een nagellak- en nagelverzorgingspecialist is, willen zij hen knowhow delen door middel van geweldig advies en producten van hoge kwaliteit. Zij hebben zich gericht op het benadrukken van de Franse productie voor de meeste productiestappen: van de formule tot de verpakking. Manucurist is vooral een merk van passie en ethiek. Groene schoonheid is de belangrijkste drijfveer. Zij doen er alles aan om zo ecologisch verantwoord mogelijk te zijn en de klanten de hoogste kwaliteit te geven om de unieke vrouwelijkheid tot uitdrukking te brengen.

De verpakking

De flesjes van Manucurist zien er naar mijn mening er leuk uit. Ze zijn niet heel speciaal, maar juist wat simpel en daar hou ik wel van. Op de voorkant kun je de merknaam vinden. Het feit dat het om een “green” nagellak gaat, zoals zij hun collectie noemen en waar ik zometeen op terug kom, en waaruit de nagellak bestaat. Op de achterkant staat dat het om een vegan en cruelty free nagellak gaat, welke gemaakt is in Frankrijk. Het product is na gebruik nog 24 maanden houdbaar.

Over het product

De Green lijn is ontworpen om zo natuurlijk en respectvol mogelijk te zijn voor onze planeet.

Natuurlijke ingrediënten met zorg gekozen:

  • Aardappel, tarwe, maniok, maïs, katoen
  • Natuurlijke kokos, hydraterende en verzachter
  • Bamboe-extract, siliciumrijk, versterkend en revitaliserend

Geformuleerd 9-vrij, zonder tolueen, DBP, kamfer, xyleen, for-maldehyde (de verbinding en de hars), ethyltosylamide, trifenylfosfaat (TPHP), benzofenon 1 & 2 en styreen.

Gemaakt in Frankrijk

INSTRUCTIES

  1. Breng de groene basislaag aan
  2. Laat drogen en breng twee lagen groene nagellak aan.
  3. Breng de groene toplaag aan

Eindoordeel

Hoe graag ik dit merk ook fijn wil vinden, het is gewoon niet het geval. De kleur van de nagellak is prachtig maar hij werkt gewoon niet zoals ik had gehoopt. Het duurt ontzettend lang voordat hij is opgedroogd. En zelfs als je denkt dat hij droog is, is het dat niet helemaal. Na een half uur gewacht te hebben had ik alsnog allemaal ribbels in mijn nagellak zitten omdat het niet helemaal droog was. Omdat het een echte zomerse kleur is, had ik hem een tijdje op mijn teennagels zitten. Toen ik de nagellak eraf ging halen, waren heel mijn teennagels wit uitgeslagen op de plekken waar dat de nagellak heeft gezeten. Dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. Gelukkig is het er wel af te halen maar makkelijk gaat het niet. \

Het is wel zo dat als de nagellak eenmaal goed (en dan bedoel ik écht goed) is opgedroogd, dan blijft de nagellak wel redelijk lang zitten. Vooral op mijn teennagels heeft hij lange tijd goed gezeten. Maar toch is het daardoor niet een nagellak die ik graag nog een keer zou dragen. Zoals ik al zei is de kleur erg mooi. Alleen als je zolang moet wachten totdat het droog is en je nagels er helemaal wit van worden, draag je hem toch niet helemaal met plezier. Vooral omdat ik genoeg keus heb qua nagellakken waarbij dit niet het geval is.

Jammer, want ik vind het een prachtig merk met een mooi achtergrondverhaal. Echt top dat ze groene schoonheid als belangrijkste drijfveer hebben, daar zou ik graag wat meer geld aan uitgeven. Maar als je deze nagellak qua prijs en kwaliteit gaat vergelijken met bijvoorbeeld OPI, dan zou ik toch echt gaan voor OPI.

Ik zie wel dat je op de website een set van drie nagellakken kunt kopen. Dit kost €35,00 en dan heb je dus een basislaag, vervolgens een kleur naar keuze en als allerlaatste nog een toplaag. Als je alledrie de lagen goed zou aanbrengen dan denk ik dat je nagellak nog een stuk langer blijft zitten. Misschien is dat probleem van het witte op je nagels dan ook opgelost omdat je met een andere lak begint, maar je moet wel drie keer zo lang wachten totdat alles droog is. Daarnaast betaal je er ook best wel een hoog bedrag voor. Bij veel andere merken heb je genoeg aan één laag en je hebt maar één nagellak nodig. Dat bedrag zou ik er in ieder geval zeer zeker niet voor over hebben. Jammer!

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Heb je nou toch interesse in dit product, dan is deze nagellak onder anderen te vinden op de website van manucurist zelf. Zoals ik al aangaf heb ik de kleur Bird of Paradise, deze kun je hier vinden. De Manucurist Green nail lacquer nagellakken kosten momenteel €14,00 per stuk.

Bedankt voor het lezen!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.