web analytics
Styletone box december | DailyDazzle.nl
Beauty Face Skincare Global-Writings.com  

Review | IDC Institute peel off mask

In de StyleTone box van de maand December, was onder anderen dit glitter gezichtsmasker te vinden. In dit artikel vertel ik je wat meer over het product, het merk en mijn ervaringen met het gezichtsmasker. Heb je het artikel waarin ik je de inhoud van de StyleTone box liet zien, nog niet gezien? Klik dan hier. En dan gaan we maar snel door naar het product!

Over het merk

Dit peel off glittermasker komt van het merk IDC Institute en ik moet zeggen dat ik nog niet eerder van dit merk heb gehoord. Volgensmij is het nog vrij nieuw omdat ik zelf weinig informatie over het merk kan vinden op het internet. Maar ik zou natuurlijk mezelf niet zijn als ik niet op zoek ging naar zo veel mogelijk informatie. Uiteindelijk zag ik (heel klein) op de achterkant het merk Aquarius Cosmetics staan en dus kwam ik erachter dat IDC Institute onderdeel is van Aquarius Cosmetics. En toen volgde er al snel meer informatie!

IDC INSTITUUT  is de badkamer- en huidverzorgingslijn van Aquarius Cosmetic. Maar IDC Institute heeft meer onderdelen. Zo bestaat er een gedeelte genaamd IDC Color, dat is de make-up lijn van Aquarius Cosmetics, IDC Design voor de beauty accessoires (brushes, spiegeltjes, beautyblenders etc.). Verder hebben ze ook AQC Beauty salon, de cosmetische lijn voor make-up verwijderaar en nagellak verwijderaar etc. En als allerlaatste de AQC Fragrance en dit is (verrassend genoeg) de geurlijn van Aquarius Cosmetics.

Aquarius Cosmetics (opgericht in 1995) is een Spaans bedrijf en zoals je hierboven ziet kun je er van alles vinden. Maar wat onderscheidt Aquarius Cosmetics nou van haar concurrenten? Zij geven zelf aan dat zij constant streven naar nieuwe producten op de markt brengen om op deze manier aan de behoeften van de klanten (nationaal en internationaal) te voldoen. Klinkt goed, toch!

De verpakking

Ik moet zeggen dat ik de verpakking van dit gezichtsmaskertje er erg leuk uit vind zien. Hij is donker (net als de kleur van het masker) met daarop witte en rode details. Je kunt makkelijk aan de verpakking zien dat het een glittermasker is. Dat komt door de sterretjes die overal op de verpakking staan en ook bevat het kleine details waaraan je het kunt zien. Plus er staat een model op met zo’n zelfde glittermasker op.

Op de achterkant van de verpakking kun je een heleboel overige informatie vinden. Zo staat er precies hoe je het masker aan moet brengen, je kunt er de ingrediënten van terugvinden en er staan ook een aantal waarschuwingen. Maar daarover lees je hieronder meer. 

Over het product

Wat kunnen we van dit product verwachten? Op de verpakking staat dat dit gezichtsmasker ervoor moet zorgen dat je huid weer nieuwe energie krijgt. Het zou je huid moeten ontdoen van onzuiverheden en je gezicht te verlichten – al vraag ik me af hoe hij dat van plan is. Breng dit middel overvloedig aan uw schone gezichtshuid. Laat het ongeveer vijftien minuten drogen. Licht de uiteinden op en verwijder het gezichtsmasker voorzichtig.

Let op! Stop met het gebruik als irritatie optreedt. Niet gebruiken op een zeer gevoelige huid. Gebieden rond de ogen, wenkbrauwen en snor vermijden. Niet gebruiken op een huid met irritaties of wonden.

Ingrediënten: Aqua (Water), Polyvinyl Alcohol, Glycerin, Betaine, Mica, Idopropynyl Butylcarbamate, Fragrance (Parfum), Diazolidinyl Urea, Titanium Dioxide (CI177891), Iron Oxide Yellow (CI77492

Eindoordeel

Persoonlijk vond ik het wat moeilijk om het product fatsoenlijk aan te brengen. Het was erg dik, plakte overal aan vast en er zat niet heel veel in de verpakking. Ik haalde het dus bijna niet om mijn gehele gezicht ermee te doen. Ik had het gezichtsmasker zo’n twintig minuten op maar het was nog niet op alle plekken helemaal droog. Daarom besloot ik hem nog iets langer de tijd te geven. Uiteindelijk heeft het zo’n veertig minuten geduurd voordat het echt helemaal droog was.

Het heeft me daarbij ook lang geduurd voordat ik alle restjes van mijn gezicht af had. Ik had verwacht dat het heel makkelijk zou gaan maar dit viel helaas wat tegen. Het heeft verder ook niet echt iets voor mijn huid gedaan. Het was niet extra gehydrateerd, extra zacht of iets in die richting. In de productomschrijving staat dat het je gezicht zou moeten reinigen en moeten verlichten en daar heb ik niets van gemerkt. Ik vind het jammer dat merken een product gaan verkopen dat helemaal niet doet wat het beloofd. Dan kan het nog zo’n goedkoop maskertje zijn maar als het niet doet wat het beloofd, heb je er niets aan. Want in dit geval is het maskertje dus vooral omdat het wel eens grappig is om een glittermaskertje op te hebben. Je moet deze peel off mask dus niet kopen omdat je verwacht dat jij of je huid er echt iets aan gaat hebben. Het is eerder leuk voor kinderen omdat er glitters in zitten. Heel jammer want ik had meer van het product verwacht.

Het enige voordeel aan het maskertje is gewoon dat het er leuk uitziet (al deed ik hem op toen ik alleen was, dus had eigenlijk nog niemand er iets aan, haha!) en dat je er niet zoveel voor betaald. Maar ja, dan betaal ik liever wat meer voor een maskertje dat wél gewoon werkt. Dit zou ik eerder voor jongere meiden kopen als ze graag een maskertje willen uitproberen.

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Het jammere is dat ik dit glitter gezichtsmasker van IDC Institute nergens kan vinden. Of nouja, in ieder geval niet op Nederlandse sites. En bij buitenlandse websites moet je natuurlijk de bezorgkosten betalen. Deze kunnen best wel hoog oplopen, tenzij je voor een bepaald bedrag besteedt. De websites waar ik het gezichtsmaskertje gevonden heb, is hier. Hier betaal je €1,99 voor het masker en het verzenden is gratis vanaf vijftig euro. Dan moet je wel héél veel gezichtsmaskertjes inslaan, haha! Maar goed, daarbij weet ik ook helemaal niet of de website betrouwbaar is of niet. Ik weet daarom ook niet of dat ik het echt zou aanraden om dit maskertje aan te schaffen. Wil je dit masker nou toch écht kopen, dan kan dat hier.

Meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.