web analytics
144 matte eyeshadow palette - DailyDazzle.nl
Beauty Face Make-up Global-Writings.com  

Review | Makeup Revolution 144 Matte eyeshadow palette

Vandaag deel ik mijn mening met jullie over het Makeup Revolution 144 Matte eyeshadow palette en ik ben super benieuwd om deze te gaan uitproberen!

Een aantal dagen terug zag ik dit palette voorbij komen op Boozyshop, ook nog eens in de aanbieding! Vandaar dat ik de verleiding niet kon weerstaan en heb ik hem dan eindelijk in huis. Dit palette bestaat, zoals je al aan de naam kunt zien, uit 144 matte oogschaduw kleuren. En ik test ze voor jullie uit!

144 matte eyeshadow palette - DailyDazzle.nl

Wat ik wel alvast aan jullie wil vertellen is dat dit palette helemaal niet duur is, dus kun je niet verwachten dat het palette net zo’n goede kwaliteit heeft als bijvoorbeeld het Urban decay Heat palette wat ik een aantal weken geleden voor jullie heb gereviewd. Heb je dat artikel nog niet gelezen? Klik dan hier om dat alsnog te doen.

Dit palette kost normaal gesproken €19,95 en heb ik kunnen bemachtigen dankzij een aanbieding op Boozyshop, voor maar €13,95! Daar worden we gelukkig van.

De kleuren

Zoals je zelf al kunt zien heb je veel keus uit diverse kleuren. Van wat onopvallendere bruintinten, tot felle kleuren zoals groen en roze. Het is een kwestie van smaak maar ik vind het erg fijn dat er juist zoveel verschillende bruintinten in het palette zitten. Ikzelf ben niet zo van de super opvallende kleuren, hoewel ik het bij andere juist onwijs gaaf vind staan!

Doordat je voor zo’n lage prijs, zoveel diversiteit hebt qua kleuren lijkt het me juist wel super gaaf om wat te experimenteren met de wat fellere kleuren. Hoewel ik het waarschijnlijk niet dagelijks zal dragen, is het voor mij wel een uitdaging om tijdens een feestje voor een wat opvallendere eye-look te gaan.

Het palette bevat wel over het algemeen voornamelijk de wat koelere kleuren. Terwijl ik normaal gesproken wat meer neig naar de warmere kleuren. Maar ook dat is een kwestie van smaak en zoals ik al eerder zei vind ik het leuk om nieuwe dingen uit te proberen.

De kwaliteit

Ik moet eerlijk zeggen dat ik had verwacht dat de kwaliteit wat beter was dan hij daadwerkelijk is. Ik heb ondertussen al een paar verschillende looks geprobeerd met het palette maar geen van die pogingen was een groot succes. Je moet vaak met je make-up kwast over de kleur heen gaan voordat hij er echt op zit. De kleuren korrelen veel waardoor je dus veel van je oogschaduw verspilt en als je dan eindelijk genoeg kleur in je kwast hebt zitten, komt deze alsnog niet op je ooglid terecht. De kleuren zie je dus niet goed en ook zijn ze niet echt handig te blenden. De felle kleuren in het palette zijn absoluut niet fel wanneer je ze aanbrengt op je oogleden en de helft van de kleuren (voornamelijk de lichte kleuren) zie je gewoonweg niet als je ze aanbrengt. Je moet dan dus echt overgaan op de donkerdere kleuren om te zien dat je oogschaduw op hebt.

Ik heb natuurlijk verschillende manieren geprobeerd om de oogschaduwkleuren aan te brengen. Zo heb ik verschillende kwasten geprobeerd om te kijken welke het beste werkt, heb ik diverse lagen over elkaar heen proberen aan te brengen, en heb ik het met zowel een droge, als een natte kwast geprobeerd.

Als je de kwast nat maakt met water of fixing spray zie je nog enigszins resultaat.

Mijn mening

Zoals ik eerder al aangaf valt het palette voor mij toch wat tegen. De kleuren vallen niet op, zijn moeilijk te blenden en je hebt veel last van korreligheid waardoor je veel minder lang kunt doen met de oogschaduwkleuren. Maar tegelijkertijd moet je er wel bij stilstaan dat je natuurlijk niet de hoofdprijs hebt betaald voor het palette. Toch zou ik dit palette niet aanraden. Een tip van mij is daarom om dan toch net wat meer geld uit te geven voor een beter palette. Je hebt dan waarschijnlijk minder kleuren maar een vele betere kwaliteit oogschaduw. Daar heb je uiteindelijk veel meer aan!

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Wil je de kwaliteit van dit oogschaduw palette graag zelf uitproberen? Tijdens het opzoeken van dit palette kwam ik erachter dat deze helaas niet meer verkrijgbaar is bij Boozyshop, en ook bij andere website kan ik hem zo snel niet vinden. Wil je graag een vergelijkbaar palette proberen? Dan heb ik deze gevonden van hetzelfde merk, met ongeveer dezelfde kleuren. Let wel op: Deze zijn niet mat, maar er zitten ook shimmers bij. Het goede nieuws daarvan is dat de pigmentatie van shimmers vaak een stuk beter is dan matte kleuren! Het palette kost €24,95.

Bedankt voor het lezen!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.