web analytics
Myl
Beauty Hair Global-Writings.com  

Review | Mylène Balance shampoo

Aangezien mijn haar erg snel vet wordt en ik ze hierdoor heel vaak moet wassen, besloot ik om eens een shampoo te proberen die dit tegen zou gaan. Uiteindelijk kwam ik, mede door mijn moeder, uit bij de Balance Shampoo van Mylène. Deze is dus speciaal voor vet haar. Mijn moeder koopt al een aantal jaren regelmatig producten van Mylène, waar ze eigenlijk altijd tevreden over is. In dit artikel deel ik mijn ervaring met de Mylène Balance Shampoo.

Leuk weetje

Heb jij snel last van vettig haar? Dat komt doordat je talgkliertjes te veel talg produceren. Normaal gesproken zorgt talg ervoor dat je huid soepel is en beschermd blijft tegen invloeden van buitenaf.  Maar als er nou te veel talg wordt aangemaakt, door het koude weer bijvoorbeeld, wordt je haar veel sneller vet dan dat jij graag zou willen. Factoren waarmee je rekening kunt houden zodat jouw haar minder snel vet wordt, zijn: droogshampoo gebruiken, niet te warm douchen, afwisselen van shampoo, en stylingproducten niet zomaar op je hoofdhuid smeren maar alleen in de punten. Hopelijk helpen deze tips!

De verpakking

Ik moet zeggen dat ik de verpakkingen van Mylène er altijd wel op uit vind zien, ook weer bij deze shampoo. Simpel maar wel erg leuk. De verpakking is erg smal en hoog, heeft een witte kleur met wat gekleurde details erop. Zoals ik al zei: Simpel maar leuk!

Over het product

Deze verzorgende shampoo is voor haar dat snel vet wordt. Het reinigt de haren optimaal en maakt ze weer heerlijk luchtig. De shampoo bevat soja-extract, dat de talgproductie van de hoofdhuid vermindert en het haar minder zwaar maakt. Provitamine B5 zorgt voor een volumineus en gezond ogend resultaat.

De verzorgende shampoo reinigt je haar niet alleen, maar vermindert ook de talgproductie van de hoofdhuid waardoor het haar minder zwaar is en het evenwicht hersteld wordt. Je ervaart onmiddellijk een fris gevoel op de hoofdhuid en je haar is weer soepel en vooral veerkrachtig. Extra fijn: na het wassen met dit product kan je je haren super makkelijk doorkammen. Je gebruikt deze shampoo wel best in kuurvorm (3 keer per week gedurende 3 weken) en afwisselend met je gewone shampoo, voor een optimaal resultaat.

Gebruik: 3 keer per week gebruiken in kuurvorm – bij voorkeur gedurende 3 weken – voor een optimaal resultaat.

Wat me wel opviel was dat er een paar ingrediënten in zitten waar ik niet zo blij mee ben. Zo zit er bijvoorbeeld  Sodium Laureth Sulfate en Sodium Laureth-11 Carboxylate in, waarover ik meer vertelde in mijn vorige artikel over de MiDollo Di Bamboo shampoo en conditioner. Heb je dat artikel nog niet gelezen? Klik dan hier. LINKEN.

Eindoordeel

Het hebben van vettig haar is gewoonweg erg irritant. Ik moet ze veel vaker wassen dan dat ik zou willen, waardoor er natuurlijk ook meer haren uitvallen. En ik heb al niet mega veel haar! Ik had echt verwacht dat deze shampoo goed zou werken, alleen was dat helaas toch niet het geval.

Het aanbrengen gaat doet, de geur is fantastisch en er komt genoeg schuim om je haar goed te kunnen wassen. Ik was super enthousiast omdat dit allemaal zo goed ging. Maar toen kwam het uitkammen van mijn haar..

Volgens mij heb ik nog nooit zoveel klitten in mijn haar gehad. Ik ben denk ik wel zo’n vijftien minuten bezig geweest om alle knopen uit mijn haar te krijgen, terwijl ik dit normaal binnen twee minuten heb uitgekamd. Daarnaast had ik ook het idee dat ik daardoor veel meer haren heb verloren. Ik wist het al meteen: dit is geen shampoo voor mij.

Al is een product na één keer proberen niet mijn favoriet, geef ik producten wel vaak een tweede, derde en soms wel vierde kans. Ik wil namelijk wel zeker weten dat het product echt niet werkt/is waar ik van hou. Daarom heb ik de shampoo nog meerdere malen geprobeerd maar helaas bleef het probleem van klitten in mijn haar zich voordoen. Ik had daarnaast ook niet het idee dat mijn haren minder snel vet werden. Helaas werkt dus product dus niet zoals ik had gehoopt. Dit betekent overigens niet dat ik geen fan meer ben van Mylène. Ik weet namelijk dat ze een heleboel goede producten hebben, dit is er alleen niet één van.

Het is gewoon zonde dat het product niet doet wat het beloofd. Je haar zou er minder snel vet van moeten worden en je haar zou makkelijk door te kammen moeten zijn. Ik weet niet of het aan mijn haren ligt, of dat deze shampoo gewoon klitten veroorzaakt. Maar eerlijk gezegd heb ik dit nog niet eerder bij shampoos gehad waardoor ik toch denk dat het aan de shampoo ligt. Zonde! Maar ik zou dit product dus niet aanraden.

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Helaas kun je de producten van Mylène niet zomaar bestellen via de website of gewone winkels. Dit kun je alleen doen door een Mylène party bij te wonen, die vaak bij mensen thuis worden gegeven. Ik weet wel dat deze Mylène Balance Shampoo €11,20 kostte, wat ik nogal prijzig vind voor de kwaliteit van het product.

Meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.