web analytics
MiDollo Di Bamboo shampoo & conditioner | DailyDazzle.nl
Beauty Hair Global-Writings.com  

Review | MiDollo Di Bamboo Shampoo

Een tijdje geleden ontving ik de MiDollo Di Bamboo Shampoo & Conditioner. Ondertussen heb ik de tijd gehad om deze twee producten uitgebreid te testen en in dit artikel deel ik graag mijn mening met jullie! Lees je mee?

De verpakking

Allereerst wil ik even zeggen dat de flessen echt prachtig zijn. De mooie, groene kleur (terwijl ik normaal niet van groen houd) springt eruit. Ik weet niet precies waarom, maar ik vind de verpakking luxe uitstralen. Deze mooie verpakking zou voor mij al een reden zijn om dit product aan te schaffen. Het gaat helaas alleen niet alleen om de buitenkant, maar ook om het product zelf! Of de shampoo en conditioner werken lees je zometeen.

Over het product

Het mooie aan zowel de shampoo, als de conditioner is dat beide producten organisch zijn. Daarbij bevatten ze geen SLS, SLES, parabenen, siliconen en kleurstoffen! Dat zijn voor mijn eigenlijk al een heleboel pluspunten omdat deze stoffen één voor één slecht zijn voor je haar. En veel shampoos bevatten ze allemaal!

SLS & SLES

Nu vraag je je misschien af wat SLS en SLES precies is. Als SLS wordt gebruikt in shampoos en andere schuimende producten die nitrogene ingrediënten bevatten, kan het hiermee reageren en zo nitraten vormen. Deze nitraten zijn kankerverwekkend en kunnen door de huid heen dringen en zo in grote getale in de bloedbaan terechtkomen. Verder kunnen ze oogirritaties, huiduitslag, haaruitval, vervelling van de hoofdhuid (lijkt op roos) en allergische reacties veroorzaken. SLES is praktisch gezien hetzelfde als SLS. Het enige verschil is dat SLES iets milder is dan SLS.

Nu weer even over de producten. Wat zijn de verdere voordelen van deze shampoo en conditioner? De conditioner verzwaard het haar niet, is verrijkt met bamboo extracten die ervoor zorgen dat je haren optimaal worden verzorgd, en je haar zal gemakkelijker in model gebracht kunnen worden. Doordat de hierboven opgenoemde stoffen niet in deze conditioner zitten, wordt je haar op natuurlijke wijze verzorgd. Er ontstaat een natuurlijke glans en je haar wordt tegelijkertijd zijdezacht. Voor de shampoo geldt hetzelfde en daarbij ruikt deze shampoo ook nog eens erg lekker.

Eindoordeel

Ondertussen heb ik deze MiDollo Di Bamboo shampoo en conditioner al een aantal weken in gebruikt, zodat ik hem goed heb kunnen testen. Allereerst vind ik dat de shampoo inderdaad erg lekker ruikt, wat ik een groot pluspunt vind. Vergeleken met alle andere shampoos die ik de laatste tijd heb gebruikt, voelt je haar een stuk zachter meteen wanneer je de shampoo aanbrengt. Ik heb geen idee hoe dat komt maar ik moet zeggen dat dat me wel goed bevalt, aangezien mijn haar meestal wat stugger aanvoelt.

Ik was mijn haar normaal gesproken altijd twee keer na elkaar om zeker te weten dat mijn haar schoon is en omdat ik vaak het idee heb dat het de eerste keer niet werkt. Je hebt niet veel van het product nodig om het goed te laten schuimen. Ik ben dan ook zeer tevreden over deze shampoo.

Helaas ben ik over de conditioner iets minder enthousiast. Ik vind het bij een conditioner belangrijk dat die ervoor zorgt dat mijn haren makkelijker uit te kammen zijn. Helaas was dat niet het geval. Het lijkt zelfs alsof er alleen maar meer klitten in komen. De geur van deze conditioner is ook niet helemaal mijn ding, terwijl ik de shampoo wel heerlijk vond ruiken. Het zou fijn zijn geweest als beide producten dezelfde geur hadden gehad.

Wat wel weer een positief punt is, is dat mijn haar wel mooi zit nadat ik mijn haar met deze producten heb gewassen. Ik heb het idee dat het product inderdaad niet je haar verzwaard, waardoor het mooier zit en voller lijkt. Zelfs nadat ik het gevoel had dat ik de helft van mijn haren had verloren nadat ik moest worstelen met de knopen in mijn haar!

Ik zou de shampoo zeker nog een keer aanschaffen. Zoals ik al zei rook deze lekker en voelde mijn haar meteen zacht aan. De conditioner daarentegen zou ik niet opnieuw aanschaffen. De geur is niet mijn ding, ik heb het idee dat ik er extra klitten van in mijn krijg en wanneer je het in je haren doet voelt het niet aan als conditioner. Normaal gesproken is een conditioner wat dikker en blijft makkelijker zitten, wat bij deze niet het geval was. Maar goed, hierdoor heb ik wel weer een fijne shampoo gevonden!

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Voor een verpakking MiDollo Di Bamboo shampoo van 250 ml betaal je momenteel €14,99 op hairandbeauty.com. Hier zit momenteel namelijk een kleine korting op. Op deze site hebben ze ook een verpakking van 1000 ml. Hiervoor betaal je in plaats van €35,94 nu €29,99! De prijzen voor de conditioner zijn hetzelfde, voor het geval je deze alsnog graag wilt proberen!

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.